Auteur: Marcel Laan vrijdag 31 mei 2013

De IT wereld verandert in een razend tempo. Waar je in het verleden vaak programma's op je eigen pc draaide, zie je nu een enorme verschuiving van programmatuur van de pc naar het internet.

Zo installeerde je vroeger bijvoorbeeld het programma "NS Reisplanner" om reisinformatie te raadplegen en zocht je een telefoonnummer op via de "CDfoongids". Tegenwoordig zijn al dit soort programma's verdwenen en vinden we het heel normaal dat we dit op het internet kunnen raadplegen.

In IT termen noemen we dit de "consumerization of IT". Met andere woorden: IT wordt volwassener en worden echte consumptiegoederen. Via het internet zijn deze producten ook begrijpelijker en veel makkelijker geworden. Niemand volgt een cursus Gmail of telebankieren.

Het grote voordeel van het internet is dat je alleen een browser (Internet Explorer, Firefox o.i.d.) nodig hebt om overal waar je toegang tot het internet hebt gemakkelijk websites te kunnen raadplegen.

ViVa! Zorggroep gaat met de nieuwe werkplek de stap naar het internet (de Cloud) maken. We bieden straks e-mail, chat, Word, Excel, PowerPoint (Microsoft Web Apps) e.d. via het internet aan zodat je e-mail en documenten van jezelf en die door je collega's met jou gedeeld worden niet alleen op je werkplek tot je beschikking hebt, maar ook thuis, onderweg en op ieder apparaat dat een browser ondersteund (denk aan een telefoon, tablet of laptop). Dus geen Office meer geïnstalleerd op de pc, maar Office van ViVa! Zorggroep via het internet aangeboden.

Na deze stap gaan we meer functionaliteit naar de internet browser brengen met als uiteindelijke doel een webportaal waar alles samen komt. Dat betekent niet meer zoeken in drie programma's om overal een plukje informatie bij elkaar te sprokkelen, om daarna alles bij elkaar te voegen, maar veel meer integratie van de verschillende onderliggende programma's zodat het als één aanvoelt.

In het volgende blog meer over de functionaliteit van de Web Apps en wat je hier nu mee kunt.2 reacties... lees ze hieronder of reageer ook.

 1. Dit vind ik wel Top, ViVa!Virtueel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn radartjes beginnen direct te draaien wat dit mij als, uit noodzaak geboren "bewust georganiseerd mens".... (dit zal NOOIT een onbewuste eigenschap worden... dit heb ik opgegeven, dus ik richt me nu op hulpmiddelen en oplossingen die een compensatie kunnen zijn voor mijn chaotische gen...) aan tijdswinst en vooral energie gaat opleveren...

  Er gaan geen vijf van dezelfde documenten meer rond met aanpassingen door verschillende collega's. Met het risico dat ik aan de verkeerde verder werk.

  Samenwerken, zó belangrijk voor WijkZorg, zo niet DE succesfactor, wordt ook virtueel zóveel makkelijker. En samen bereik je altijd meer dan dat iedereen in zijn eentje het zelfde wiel zit uit te vinden.

  En dan wat het de teams, en dus de client, gaat opleveren...
  Ik ga het even laten bezinken... :-)

  Wordt vervolgd.

  BeantwoordenVerwijderen

Welkom

Via deze website houden de medewerkers van ICT je op de hoogte van alle ontwikkelingen aan jouw nieuwe, digitale werkplek bij ViVa! Zorggroep.

Posts

Mogelijk gemaakt door Blogger.