Auteur: Marcel Laan woensdag 12 juni 2013

Over drie dagen sluit de enquête voor de nieuwe werkplek . De enquête is door de medewerkers van ViVa! Zorggroep in grote getalen ingevuld, nu al meer dan 600 keer. Dit geeft straks een goed beeld over hoe we de nieuwe werkplek en de nieuwe manier van werken in de organisatie gaan implementeren.

De input van de enquêtes geeft het project input om een aantal belangrijke project onderdelen uit te werken. Zo krijgen we overzicht over het type gebruikers (persona's) in de organisatie en kunnen we zien welke groep gebruikers nu welke opleidingsbehoefte heeft. (niet iedere groep heeft natuurlijk de zelfde opleidingsbehoefte)

Een persona is een groep medewerkers die ongeveer dezelfde type ICT werkzaamheden hebben. Binnen ViVa! Zorggroep gaan we 5 tot 7 van dit soort groepen definiëren. We beschrijven vervolgens van een persona hoe zijn dag er uit ziet en wat hij/zij nodig heeft om zijn/haar werk goed te kunnen doen en geven deze persona een "gezicht" zodat jij je als gebruiker je hier in herkend. Op basis hiervan wordt de opleidingsbehoefte e.d. afgestemd.

De persona's moeten op basis van de input van de enquête en een aantal gesprekken uit de organisatie worden vastgesteld, maar een voorbeelden van persona's die gekozen kunnen worden zijn: De manager, De wijkverpleegkundige enz.

zodra de resultaten van de enquête verwerkt zijn meer over het voorbereidende proces.


Leave a comment

Heb je vragen of opmerkingen? Aarzel niet om je reactie achter te laten.

Welkom

Via deze website houden de medewerkers van ICT je op de hoogte van alle ontwikkelingen aan jouw nieuwe, digitale werkplek bij ViVa! Zorggroep.

Posts

Mogelijk gemaakt door Blogger.