Auteur: Marcel Laan dinsdag 15 oktober 2013

Basistaken in Excel Web App

Met Excel Web App gebruikt u uw browser om de persoonlijke werkmappen te maken, weer te geven en te bewerken die u opslaat in SkyDrive. Als uw organisatie of onderwijsinstelling een Office 365-abonnement heeft of een SharePoint-site, kunt u aan de slag met Excel Web App door werkmappen te maken of op te slaan in bibliotheken op uw site.
 Opmerking    Als u Excel Web App gebruikt met SharePoint 2010 of als u Internet Explorer 7 gebruikt, raadpleegt u Inleiding tot Excel Web App en Excel Web App in een oogopslag.

Werkmappen online delen

Omdat de werkmap online staat, kunt u deze delen door een koppeling te versturen. Verzenden als bijlage bij een e-mail is niet meer nodig. Mensen kunnen de werkmap lezen in hun webbrowser of op een mobiel apparaat. Ze kunnen alle werkbladen bekijken, gegevens sorteren en filteren, en de onderliggende details van draaitabellen weergeven.
Klik op Bestand > Delen > Met anderen delen.
De opdracht Delen in Excel Web App
Terug naar boven Terug naar boven

Een Excel-werkmap bewerken in de browser

Klik op Werkmap bewerken > Bewerken in Excel Web App om de werkmap te bewerken in uw browser. Voer gegevens in, stel een formule samen, voeg grafieken toe en pas eenvoudige opmaak toe. Klik op Openen in Excel als u meer geavanceerde bewerkingen wilt uitvoeren.
Bewerkingsweergave in Excel Web App
In Excel Web App wordt uw werk automatisch opgeslagen. Als u een vergissing maakt, kunt u Ongedaan maken gebruiken of op Ctrl+Z drukken.
Terug naar boven Terug naar boven

Samenwerken aan hetzelfde werkblad

In Excel Web App wordt aangegeven wie aan het bestand werkt en worden de wijzigingen direct weergegeven. Dit werkt alleen als iedereen gebruikmaakt van Excel Web App (en niet van de bureaubladtoepassing van Excel).
Meerdere mensen aan het werk in Excel Web App
Terug naar boven Terug naar boven

Afdrukken in Excel Web App

Selecteer de cellen of grafiek die u wilt afdrukken en kies vervolgens Bestand > Afdrukken. (Als u de volledige werkmap wilt afdrukken, zorg dan dat er geen onderdelen zijn geselecteerd op het moment dat u de opdracht Afdrukken kiest.)
Geselecteerde cellen afdrukken
Er verschijnt een afdrukbare weergave in een nieuw browservenster. Klik hier op Afdrukken.
Afdrukbare weergave van werkblad

Leave a comment

Heb je vragen of opmerkingen? Aarzel niet om je reactie achter te laten.

Welkom

Via deze website houden de medewerkers van ICT je op de hoogte van alle ontwikkelingen aan jouw nieuwe, digitale werkplek bij ViVa! Zorggroep.

Posts

Mogelijk gemaakt door Blogger.