Auteur: Marcel Laan dinsdag 15 oktober 2013

Samenwerken aan Office-documenten in SkyDrive

Met Microsoft Office Web Apps kunt u gemakkelijk samenwerken met anderen omdat u koppelingen naar documenten in plaats van bestandsbijlagen kunt verzenden. Dit kost minder opslagruimte voor e-mail en zo wordt voorkomen dat er meerdere versies van hetzelfde document de ronde doen.
Als u een koppeling wilt verzenden, klikt u op Delen bovenaan in het venster van de web-app:
De opdracht Delen
Wanneer uw vrienden op de verzonden koppeling klikken, wordt het document geopend in de browser.
E-mail waarin de geadresseerde wordt uitgenodigd om een document te delen
Als ze het document willen bewerken, klikken ze op de opdracht waarmee ze het kunnen bewerken in de Web App.
Klik op de opdracht voor bewerking in de web-app
U kunt allen tegelijk werken. U hoeft niet te wachten tot anderen het document hebben gesloten voordat u erbij kunt.
Meerdere mensen aan het werk in Excel Web App

Sla eerst het document op in SkyDrive

Upload uw documenten naar SkyDrive en deel ze

Samenwerken met anderen in Word Web App

Wanneer u een document bewerkt in Word Web App, ziet u mogelijk een melding dat anderen ook aan het document werken. Er is geen speciale opdracht voor cocreatie of om samen te gaan werken aan een document. U bewerkt het document op de gebruikelijke manier in Word Web App en als anderen ook aan het document werken, ontvangt u hierover een melding van Word Web App en ziet u de alinea waaraan ze werken.
Wanneer u het document opslaat, krijgen de andere auteurs van Word Web App het bericht dat het document is bijgewerkt.
Melding over updates is beschikbaar
Wanneer anderen het document opslaan, zien ze uw wijzigingen en zijn hun wijzigingen zichtbaar voor u. Door het document telkens te vernieuwen wanneer u het opslaat, bepaalt u wanneer u de updates ziet. Op deze manier kunt u met minimale onderbrekingen werken, ook al werken andere mensen samen met u aan het document.
Mensen kunnen werken in Word Web App, Word 2010 of hoger, of Word voor Mac 2011.
Zie Samenwerken aan documenten in Word Web App voor meer informatie.

Samenwerken met anderen in Excel Web App

Als u uw werkmap beschikbaar stelt zodat anderen deze kunnen bewerken, kunnen uw vrienden op hetzelfde moment als u aan de slag met de werkmap. Dit werkt goed voor werkmappen waarin u gegevens verzamelt van een groep personen, zoals een lijst met gegevens of een groepsproject. U hoeft dan geen lijst meer te versturen via e-mail.
Terwijl u de werkmap bewerkt, wordt in Excel Web App aangegeven of anderen ook aan de werkmap werken.
Meerdere mensen aan het werk in Excel Web App

 Opmerkingen 
  • Iedereen werkt in de web-app. Als iemand de werkmap opent in de Excel-bureaubladtoepassing, kan de werkmap pas worden bewerkt in de web-app nadat deze weer is gesloten in Excel.
  • Aangezien Excel Web App de wijzigingen van iedereen automatisch opslaat, werken de opdrachten Ongedaan maken en Opnieuw mogelijk niet zoals u zou verwachten.
  • En wanneer iemand de sorteervolgorde verandert of gegevens filtert, verandert de weergave voor iedereen die de werkmap bewerkt. Wees daarom voorzichtig met sorteren en filteren wanneer anderen aan de werkmap werken.

Samenwerken met anderen in PowerPoint Web App

Teampresentatie en schoolprojecten: u kunt er samen aan werken in PowerPoint Web App. Wanneer meer dan één persoon tegelijk een presentatie bewerkt, ziet u hun namen in de statusbalk onderaan in het venster van de web-app:
Melding van cocreatie
U en uw collega's zien direct elkaars wijzigingen en in PowerPoint Web App wordt de presentatie automatisch opgeslagen.
Mensen kunnen werken in PowerPoint Web App, PowerPoint 2010 of hoger, of PowerPoint voor Mac 2011. Voor de beste resultaten raden we echter aan dat iedereen werkt in de web-app (waar wijzigingen automatisch worden opgeslagen) of in de PowerPoint-bureaubladtoepassing (waar iedereen de presentatie regelmatig opslaat).

Samenwerken met anderen in OneNote Web App

Als u een notitieblok beschikbaar stelt zodat anderen dit kunnen bewerken, kunnen vrienden het notitieblok bewerken op hetzelfde moment als u. Dit is ideaal als u een notitieblok gebruikt om gegevens te verzamelen bij een groep mensen, zoals tijdens een brainstormsessie of groepsproject. Het notitieblok werkt als een wiki waaraan iedereen een bijdrage levert. U kunt zien wie wat heeft gedaan en zo nodig de vorige versie van een pagina herstellen.
Meerdere mensen aan het werk in OneNote Web App
Als u of anderen OneNote 2010 of hoger hebben, kunt u in de bureaubladtoepassing of de mobiele toepassing van OneNote werken, terwijl anderen aan hetzelfde notitieblok werken in OneNote Web App. U kunt het notitieblok delen in SkyDrive, net als Excel-, Word- en PowerPoint-documenten, maar u kunt het notitieblok ook delen in OneNote 2010 of hoger.
  • Klik op het tabblad Bestand en klik vervolgens op het tabblad Info onder de naam van het notitieblok op Anderen uitnodigen voor dit notitieblok.

Leave a comment

Heb je vragen of opmerkingen? Aarzel niet om je reactie achter te laten.

Welkom

Via deze website houden de medewerkers van ICT je op de hoogte van alle ontwikkelingen aan jouw nieuwe, digitale werkplek bij ViVa! Zorggroep.

Posts

Mogelijk gemaakt door Blogger.